O le failautusi a le United Nations Forum on Forests na faia se fonotaga i luga ole laiga i luga ole laiga i le aafiaga ole COVID-19 ile pulega gafataulimaina ole vaomatua.

t016addb77fe7354dad

Ofisa o le Malo o le vaomatua ma le vao ma vao 28 Ianuari - le failautusi a Malo Aufaatasi BBS (UNFF) ia Ianuari 19 i le 21, 2021 na faia se "fa'ato'aga fou o le pulega gafataulimaina o vaomatua" fonotaga i luga ole laiga, e ono tagata atamamai na vala'aulia ta'itasi i le fa'ama'i o le lalolagi. o vaega e ono o le liki siamupini fou aafiaga i lipoti suesuega vaomatua, mai le 50 UNFF sui, 11 vaomatua faiga faapaaga (CPF) sui o le faalapotopotoga, 10 faalapotopotoga faaitulagi ma isi paaga e fai ma sui o le aofaiga o le sili atu i le 210 sui usufono.

E to'aono tagata popoto e tu'uina atu se aotelega lautele o le a'afiaga o le lalolagi o le COVID-19 i le vaomatua ma le vaega o vaomatua i tulaga o le a'afiaga ma lu'itau o le COVID-19 i le vaomatua ma le vaomatua, o faiga na faia e vaomatua ma le vaega o vaomatua e faafaigofie ai le toe faaleleia. , ma le avanoa e mafai ai e vaomatua ona faia se sao sili atu i le faʻalauiloaina o atinaʻe gafataulimaina. Na faʻatalanoaina e le au auai le lipoti a le au atamamai ma faʻasoa le aʻafiaga autu o le faʻamaʻi i luga o latou vaomatua.

Faʻafeiloaʻi o se pale fou o le vaomatua ma lona pulega, Lin mo le ola ai i le ola ai o tagata ma tagata o le atunuʻu ma fafine ma tamaiti ma isi tagata e fesoʻotai i ai, pisinisi vaomatua ma fefaʻatauaʻiga vaomatua, gafatia faʻalapotopotoga, faʻafaigaluegaina vaomatua ma faʻatupeina ma felagolagomai faavaomalo, ma isi i atunuu eseese ma itulagi e eseese tikeri o aafiaga, o se tasi o le sili ona afaina o le vaomatua turisi pisinisi tafaoga, fefaʻatauaʻiga laupapa ma maketi faʻatau atu faʻaleaganuʻu, faʻasologa o laupapa, o le lotoifale ma le vaomatua o tupe maua faʻatupeina, ma isi. o faʻamaʻi i luga o vaomatua, ina ia faʻaleleia atili le toe faʻaleleia o le lanumeamata pe a maeʻa le afaina, e tatau i tagata atamamai ona faʻamaonia le vaomatua BBS ma faʻatino le taua o le fuafuaga faʻavae vaomatua a Malo Aufaatasi, faʻamalosia fefaʻatauaiga ma le galulue faʻatasi i le va o sui o le malo ma paaga, sini iloga faavaomalo e uiga i vaomatua vaomatua. i le tali atu i le afaina o lu'itau o le tamaoaiga i totonu o le atunuu ma le natmatafaioi a le tausitusi pisinisi ional, e ala i le optimization o le fuafuaga o le faaaogaina o fanua, aveese faiga faavae faalavefau, le afifi stimulus ma isi fuafuaga faiga faavae, faateleina fesoasoani aloaia vaomatua faava o malo, atinae o le tamaoaiga lanumeamata, faapipiiina taua tele i le vaomatua toe faaleleia o le tamaoaiga lautele ina ua uma le tulai mai o le taua. sao i le faatelevaveina o le toe faaleleia ma le atinae o vaomatua. O le taunuuga o talanoaga, na saunia ai e le fono le Lipoti Aotele a le Taitaifono, lea o le a tuuina atu i le Fonotaga Lona sefuluono a le UNFF.

O le Center for International Cooperation of National Forestry and Grassland Administration na faʻatulagaina tuʻutuʻuga mai le Matagaluega o Manu ma Laʻau, Matagaluega o Atinaʻe ma Toefuataʻiga, Matagaluega o Fuafuaga ma Tupe, Matagaluega o Mataupu Tau Faʻava-o-malo, Saina Middle School Association, Chinese Academy of Forestry ma isi faʻalapotopotoga. e auai i le fonotaga a tagata tomai faapitoa i luga o le initaneti. I le fonotaga, na faalauiloa ai e le itu a Saina taunuuga muamua o le iloiloga o le aafiaga o le COVID-19 i le vaomatua i Saina, ma tuuina atu fautuaga i le faaitiitia o le aafiaga o le COVID-19 i le vaomatua. ma o fautuaga na tuuina mai e le itu a Saina sa aofia i le aotelega o le lipoti a le Taitaifono.


Taimi meli: Mati-05-2021