O uluai paka a le atunuu o le a faatuina i lenei tausaga

10929189_957323

Mo le 30 tausaga faʻasolosolo "faʻaluaina le tuputupu aʻe", ua avea Saina ma atunuʻu e tele le tuputupu aʻe o punaoa o vaomatua

 

"O le tele o filifiliga mataʻutia-ma le ogaoga o taunuuga-i le vaitau, o le faiga a le atunuʻu i le puipuiga ma le toe faʻaleleia o meaola faanatura o laau ma faʻasao faʻanatura, paka a le atunuʻu, ma le fausiaina o mea, puipuiga o meaola, atinaʻe o vaomatua o vaomatua, faʻalavelave afi, o le mulimuli. faʻaalia ma le faʻaitiitia o le mativa galuega, faʻaleleia le toe fuataʻiina o vaega autu o le sosaiete atoa-taamilosaga, faʻaauau pea le alualu i luma fou i le faʻafeiloaʻi o tagata i le siosiomaga matagofie o le siʻosiʻomaga, oloa faʻaleleia, auaunaga tau siʻosiʻomaga lelei i luga ole manaʻoga o le faʻaauauina o le fou. ausia, mo le 14 po o le 15 taimi o le siʻosiʻomaga ma le matagofie o le fausiaina o Saina e ausia ai le alualu i luma fou, 2035, o se faʻaleleia atili o le siʻosiʻomaga o le siʻosiʻomaga, matagofie ma faataatia se faavae mautu e ausia ai le sini o le fausiaina o Saina.

 

Ua lipotia mai i le vaitaimi o le 13th Five-Year Fuafuaga vaitaimi, Saina ua totoina le 545 miliona mu, galueaina 637 miliona mu, fausia le 48.05 miliona mu o le vaomatua faasao a le atunuu, faateleina le fua faatatau o le vaomatua i le 23.04%, ma le vaomatua o le vaomatua sili atu i le 17.5 piliona. mita kupita, tausia le "tuputupu faalua" mo le 30 tausaga sosoo, faia Saina le atunuu ma le faateleina tele o punaoa o le vaomatua. Matou faalauiloa se tauiviga faapitoa e puipuia ma toefuatai togatogo, ma faateleina le eria o eleele susu e sili atu i le 3 miliona mu, ma puipuia e sili atu nai lo le 50 pasene o le toafa. Desertification ma stone desertification ua aumaia i lalo o le pule i luga o le aofaiga atoa o le 180 miliona mu o fanua, ma le vaega o nofoaga puipuia ua tapunia i desertification ua faalauteleina i le 26.6 miliona mu.O lo'o fa'aauau pea ona fa'aitiitia lona eria ma lona lautele, ma ua matua fa'aitiitia ai afa oneone.

 

O le a tatala aloa’ia i lenei tausaga le ulua’i paka a le atunu’u

 

I le 2015, na faʻalauiloaina ai e Saina le fausiaina o le paka a le atunuʻu. I le lima tausaga talu ai, o suʻesuʻega aoga na faia i le maualuga o le mamanu, pulega faʻavae, faiga faʻafouina, puipuiga o punaoa ma puipuiga, ma taunuʻuga muamua ua ausia. O le a le mea o lo'o teuina mo le 2021?

 

Fai mai Guan Zhiou, o le faʻavaeina o se paka a le atunuʻu o se faʻalapotopotoga faʻapitoa fou i le tulaga o le siʻosiʻomaga.

 

I le taimi nei, ua faʻavavevave le atinaʻeina o le faʻaogaina o nofoaga faʻanatura puipuia, ma ua maeʻa maeʻa galuega pailate o paka a le atunuʻu.O le vaega muamua o paka a le atunuu o le a faʻatulaga aloaia i lenei tausaga.


Taimi meli: Mati-08-2021