O le alualu i luma o le siʻosiʻomaga i vaomatua ma mutia ua viia lautele e le lalolagi lautele

qq

O Saina o se tagata auai taua, sao ma taʻitaʻi i le alualu i luma o le siʻosiʻomaga o le lalolagi. I tausaga talu ai nei, aemaise lava i le vaitau o le "tele filifiliga-ma le ogaoga o taunuuga-i", ua auai lo tatou atunuu i le 32 siosiomaga poʻo le siʻosiʻomaga tauaofiaga, e nafa ma le tauaofiaga i luga. fefa'ataua'iga fa'ava-o-malo i ituaiga lamatia o manu fe'ai ma la'au (CITES), o le fono fa'ava-o-malo i luga o eleele susu i luga o le nofoaga o manu felelei (RAMSAR), o Malo Aufaatasi e uiga i le tulaga o se lamala ogaoga ma / poʻo le faʻataʻatiaina o atunuu i Aferika aemaise o le tauaofiaga i luga. le puipuia ma le puleaina o le faʻamaʻi (UNCCD) tolu faʻasalalauga faʻavaomalo faʻapea foi ma le faʻatinoina o galuega a le "UN Forest document", Ina ia faia le feagaiga i luga o le puipuiga o aganuu ma measina faalenatura (WHC), le feagaiga faavaomalo i le puipuiga o laau fou. ituaiga (UPOV), feagaiga e uiga i meaola eseese (CBD), le fono a Malo Aufaatasi i suiga o le tau (UNFCCC), sed isi paaga paaga mutia ma tauaofiaga faava o malo, nofoaga lata ane o laau ma le siʻosiʻomaga fausiaina, ma auai malosi i le konafesi a vaega e pei o le fonotaga masini tele konafesi, ma faatulaga le lalolagi atoa gaoioiga autu autu, faia se faasologa o faavae, paionia, o se galuega umi, e foia ai le faafitauli o le lalolagi saofaga ecological i le poto Saina ma fuafuaga, maua le viia lautele mai le lalolagi lautele.

– Ua fa’amalo fa’afia Saina e fa’alapotopotoga fa’avaomalo mo ana taunu’uga i le puipuiga o le taufusi.

Na auai Saina i le Feagaiga Wetland i le 1992, ma ua faatuina 57 eleele susu taua faava o malo, sili atu i le 600 eleele susu faalenatura faasao ma sili atu i le 1,000 paka taufusi, faatasi ai ma le fua faatatau o le puipuiga o eleele susu o le 52.19 pasene. I le vaitaimi o le “13th Five-Year Plan” vaitaimi, Saina a Saina O galuega ma taunuʻuga o le puipuiga o eleele susu sa viia lautele e le lalolagi faʻavaomalo, lea na suʻesuʻeina se auala mo atunuʻu atinaʻe e aʻoaʻo mai le puipuiga o le eleele susu ma le faʻaogaina tatau. i le 13th Conference of the Parties to the Convention on Wetlands.I le tausaga lava lea, Polofesa Lei Guangchun mai le Kolisi o Natura Faasao o le Iunivesite Vaomatua o Beijing na tuuina atu le "Luke Hoffman Wetland Science and Conservation Award" e Wetland International. Talu mai le 2012, O Sui Failautusi Aoao o le Feagaiga i Laueleele ua faamautuina atoatoa taumafaiga a Saina i eleele taufusi p.puipuiga ma pulega.

– O le fa'atinoina o le Feagaiga Fa'ava-o-malo i Ituaiga Fa'atama'ia o Fauna ma La'au Fa'asao ua fa'aalia pea e fa'alapotopotoga fa'avaomalo.

Na auai Saina i le Feagaiga i Fefa'ataua'iga Fa'ava-o-malo i Ituaiga Fa'atama'ia o Fauna ma Flora (CITES) i le 1980 ma amata aloaia i le 1981. O le fa'atinoga a Saina o le Feagaiga ua aloa'ia atoatoa e le atunu'u fa'avaomalo, ma ua filifilia ai Saina e avea ma Sui Fa'aitulagi Asia. o le Komiti Tumau a le CITES mo le tele o taimi.I le taimi nei, o Saina foi o loʻo avea ma Sui Peresetene o le Komiti Tumau o Feagaiga. saofaga i le faʻamalosia o le faʻamaopoopoina o le va o lala sooupu i le faʻamalosia o tulafono, faʻalauiloaina le galulue faʻava-o-malo ma feteʻenaʻi faʻatasi ai fefaʻatauaʻiga faʻatulafonoina o manu feʻai. faasaga i solitulafono tau le siosiomaga.Ose fa'ailoga fa'ava-o-malo fo'i ua fa'atulaga e fa'asagatau ai fefa'ataua'iga fa'asolitulafono i totonu o le atunu'u.

- O le puipuia ma le puleaina o le toafa ma le faʻaleagaina o fanua ua manumalo i le tele o faʻailoga faavaomalo.

I le aluga o tausaga, ua faʻaputuina e Saina le tele o poto masani ma tekinolosi i le puipuia ma le puleaina o le faʻaleagaina ma le faʻaleagaina o eleele, lea na siitia ai le fiasefulu miliona o tagata mai le mativa i nofoaga oneone aʻo pulea le faʻataʻatiaina o fanua, ma ua autasi aloaia e le sosaiete faavaomalo.I le 2017, o le pulega o vaomatua o le setete na faia talu mai le faavaeina o le uluai fono a Malo Aufaatasi i luga o le siosiomaga o le fono a Malo Aufaatasi i le tetee atu i le toafa 13th le konafesi a vaega, na tuuina atu e le pulega o vaomatua o le "tulaga maoae saofaga" pulega desertification lalolagi, ausia i le talafaasolopito o le konafesi sili ona taua sa faaigoaina o le tauaofiaga, auaunaga sili ona atoatoa, le sili ona faamalieina o se fonotaga, tuai mo lo tatou atunuu e faia le tauaofiaga i meaola eseese ma isi tauaofiaga siosiomaga i luga o le tuuina atu o le faasinomaga aoga. le Fono Lona 14 a Itu Agai ile Feagaiga a Malo Aufaatasi e tetee atu i le Desertification i le 2019, na faafetaia ai e le failautusi o le Feagaiga le au a Saina mo lana galuega mataʻina o le taʻitaʻifono o le Feagaiga mai le 2017 i le 2019, ma fai mai o le faʻatinoina e Saina o le Feagaiga ua faʻamalosia ai le lotogatasi o le lalolagi lautele. Na viia e le sui faaitulagi Asia ia Saina mo le aveina o le tauaofiaga i se tulaga fou; Fai mai le sui o le itulagi o Aferika o le faatinoga a Saina o ana matafaioi o le taitaifono o le Feagaiga ua aumaia ai le malosi fou ma le malosi i le lalolagi atoa o le tetee atu i le toafa.

– O galuega tau vaomatua ma mutia a Saina e maua ai se fofo a Saina i pulega fa'alesiosiomaga o le lalolagi.

Ua siitia le fua faatatau o vaomatua o Saina mai le 12.7 pasene i le amataga o le 1970s i le 22.96 pasene i le 2018. O le vaega o vaomatua faafoliga ua tulaga muamua i le lalolagi mo le tele o tausaga sosoo, ma o vaega uma o le vaomatua ma vaomatua o loʻo tumau pea le "faʻaluaina le tuputupu aʻe" mo le silia ma le 40 tausaga fa'asolosolo.Ua avea Saina ma atunuu e sili ona tele le tuputupu ae o punaoa o vaomatua i le lalolagi. Ia Fepuari 2019, na faasilasila mai ai e le US National Aeronautics and Space Administration (NASA) e faapea o le kuata o le faateleina o le lanu meamata o le lalolagi e sau mai Saina, ma o le totoina o laau e 42 pasene. .Three North Projects ua faia ni taunuʻuga mataʻina i le 40 tausaga talu ai ma ua viia e le lalolagi faʻava-o-malo o "le galuega sili ona faʻaleleia i le lalolagi".Ua avea ma fa'ata'ita'iga manuia o pulega fa'alesiosiomaga o le lalolagi.I le 2018, na maua ai le Malo Aufaatasi "Forest Strategic Planning Excellent Practice Award" .O le au faufale o Saihanba Forest Farm ma le poloketi o le "1000 Nuu Faʻaaliga ma Faʻaleleia o 10000 Nuu" i le Itumalo o Zhejiang ua tuʻuina atu le "Earth Guard Award" , o le mamalu maualuga o le puipuiga o le siosiomaga a Malo Aufaatasi.I le masina o Fepuari 2019, na lomia ai e le tusitala o le Nature se tala e auiliiliina ai taumafaiga a Saina e toe faafoi fanua faatoaga i vaomatua ma mutia ma foia suiga o le tau, valaau mo le lalolagi e aʻoaʻo mai faiga a Saina e pulea ai le faaaogaina o eleele.


Taimi meli: Mati-05-2021