O le au laveai a Saina na malaga i fafo ma faia lana sao i le laveai faavaomalo

O le au laveai a Saina na o atu i fafo ma faia lana sao i le laveai faavaomalo1

A o faʻasaʻo e le au laveaʻi faʻafuaseʻi i totonu o le lotoifale le masini ma suia lelei o ia lava, o le au laveai a Saina na alu i fafo ma faia lana vaega i le laveai faavaomalo.

Ia Mati 2019, e tolu atunuu i Aferika i Sautesasae, Mozambique, Zimbabwe ma Malawi, na afaina i le afa o le teropika idai.O lologa tetele, eleele solo ma vaitafe malepelepe na mafua mai i afa ma timuga mamafa na mafua ai le tele o tagata na maliliu ma meatotino.

I luga o le faʻatagaina, na auina atu e le matagaluega o faʻalavelave faʻafuaseʻi le 65 sui o le au laveai a Saina i le vaega o faʻalavelave faʻafuaseʻi ma 20 tone o meafaigaluega laveai ma sapalai mo le sailiga ma laveai, fesoʻotaʻiga ma togafitiga faafomaʻi. le nofoaga o mala.

Ia Oketopa o le tausaga nei, na pasia ai e le au laveai a Saina ma le au laveai faavaomalo a Saina le iloiloga ma le toe suʻeina o le au laveai mamafa faavaomalo a Malo Aufaatasi, ma avea ai Saina ma uluai atunuu i Asia e lua ni au laveai mamafa faavaomalo.

O le vaega laveai faavaomalo a Saina, lea na auai i le iloiloga faatasi ai ma le au laveai a Saina, na faavaeina i le 2001.I le 2015 Nepal mafuie, o le uluai au laveai mamafa faavaomalo e leʻi faʻamaonia e oʻo atu i le nofoaga o faʻalavelave faʻafuaseʻi i Nepal, ma o le vaega muamua laveaʻi faavaomalo e laveaʻi tagata na sao mai, faatasi ai ma le aofaʻi o tagata 2 na laveaʻiina.

“Na pasia e le au laveai faavaomalo a Saina le toe suega, ma na pasia e le au laveai Saina le suega muamua.O i latou o se aseta taua tele i le faiga laveai faavaomalo."Ramesh rajashim khan, sui o le ofisa o Malo Aufaatasi mo le faamaopoopoina o mataupu alofa.

O faʻalavelave faʻafuaseʻi faʻalavelave faʻafuaseʻi o loʻo faasolosolo malie foʻi le pulega, o le naunautaiga e auai i le laveaʻiina o loʻo faʻaauau pea ona tulaʻi mai, aemaise lava i le laveaʻiina o nisi o faʻalavelave faʻafuaseʻi faʻafuaseʻi, o le tele o faʻalapotopotoga faʻaagafesootai ma le au laveaʻi afi afi atoa a le atunuʻu ma isi vaega laveai faʻapolofesa faʻafuaseʻi. ia faaatoatoaina e le tasi le isi.

I le 2019, na faia ai e le matagaluega o faʻalavelave faʻafuaseʻi le tauvaga tomai muamua a le atunuʻu mo 'au laveaʻi faʻaagafesootai. O 'au e manumalo i nofoaga sili e tolu i le tauvaga a le atunuʻu e mafai ona auai i galuega laveai faʻafuaseʻi o faʻalavelave faʻafuaseʻi ma faʻalavelave i le atunuʻu.


Taimi meli: Apr-05-2020